Fuffens på Fågelsången mitt framför näsan på Vallentuna kommun | Sverigedemokraterna i Vallentuna

Fuffens på Fågelsången mitt framför näsan på Vallentuna kommun

Det avlånga grå trevåningshuset på Fågelsångsvägen 1, som väckte rabalder 2015, och som ett tag verkade vara på väg att bli flyktingförläggning har stått ofärdig i några år nu.
Bygget stoppades på grund av att bygglovet inte följdes. I dag förefaller det pågå fuffens av annat slag, och ägaren till fastigheten har än så länge lyckas dra Vallentuna kommun vid näsan.

Efter att färdats norrut på Arningeleden och svängt av in mot Fågelsångens industriområde hamnar byggnaden omgående i blickfånget. Bottenvåningen ser ut att vara i kaos och det ser mer ut som en byggarbetsplats. Byggnaden verkar ha mumifierats i ett trekvartsfärdigt stadium. Huset (eller bygget) på Fågelsångsvägen 1 ser ut att frysa, det står nästan avklätt.

Jag åker förbi ofta. Och jag tänker på övergivna, halvfärdiga flerbostadshus längs den spanska kusten efter finanskrisen 2008.

Fast Fågelsångsvägen 1 är inte övergivet. Här rör sig människor för jämnan. I alla fall tio personer är folkbokförda på adressen vilket Vallentuna kommun känner till. Enligt Kommunen är det regelvidrigt – det är inte tillåtet! Men det otillåtna fortsätter och individerna kan därmed få tillgång till kommunens service så som skola, bostadsbidrag, sjukvård et cetera. Kommunen tvår sina händer, de har försökt ge laglydigheten en chans: det har funnits tillsynsärenden, brandförsvaret har varit inkopplat, det har beslutats om sanktionsavgifter, fastigheten har haft användningsförbud.

Byggnaden ägs av en bostadsrättsförening och på Hemnet är bostadsrättslägenheter till försäljning – man lockar med sköna bilder av compact living. Samtidigt anser Vallentuna kommun att det är frågan om hotellverksamhet och ingenting annat! Men vad gör Vallentuna kommun åt det? Inte mycket vad det verkar. Livet på Fågelsångsvägen 1 fortgår som om ingenting hänt.

En förvirrad och dubiös verksamhet fortsätter mitt framför näsan på de styrande i Vallentuna kommun.

Martin Siltanen
SD Vallentuna